Bagaimana untuk melabur emas anda?

Emas masih menjadi pilihan popular untuk pelaburan. Anda mungkin salah seorang daripada mereka. Berikut adalah beberapa petua yang berguna Rujukan Wikipedia. Pasaran emas terbukti lebih stabil berbanding pasaran pelaburan lain. Ramai orang melabur emas sebagai cara untuk mengimbangi pelaburan mereka yang lain. Kestabilan emas berkurangan dengan kekuatan ekonomi. Syiling Bullion biasanya merupakan pelaburan yang paling boleh dipercayai. Anda boleh membelinya pada harga diskaun dan kemudian memantau pasaran dengan teliti untuk melihat sama ada ia mencapai titik tertinggi.

Kadar jongkong boleh berbeza dari satu negara atau wilayah yang lain. American Eagles serta Canadian Maple Leafs Britannias dan Australian Nuggets adalah antara yang paling popular. Versi ini semuanya 22 karat yang terbaik untuk pelaburan. Jangan fikir 24 karat emas adalah pelaburan yang bagus. Emas dalam 24 karat terlalu lembut untuk dijadikan syiling. Syiling tulen mempunyai berat dan satu karat 22. Mereka juga akan mempunyai salutan perak atau tembaga untuk mengekalkan kilauan asalnya.

Selain itu, anda harus memastikan untuk membeli syiling emas daripada peruncit terkemuka pada harga yang berpatutan. Syiling emas boleh digunakan untuk membiayai sebarang emas. Krugerrands – dibuat di Afrika Selatan – juga merupakan bahagian penting. Jongkong emas juga boleh digunakan sebagai pelaburan. Walau bagaimanapun, sedar bahawa jongkong emas yang lebih kecil mempunyai premium yang lebih tinggi. Anda juga boleh melabur dalam sijil emas. Jumlah yang anda laburkan terpulang kepada anda. Anda boleh membuat pelaburan tetap di beberapa tukang emas. Anda juga boleh menukar pelaburan emas anda pada penutup setiap tahun.

Kebanyakan bank antarabangsa, atau organisasi kewangan besar menawarkan pembukaan akaun emas. Ini boleh digunakan untuk memfokuskan semua spekulasi emas. Pelaburan emas tidak langsung termasuk saham perlombongan emas. Anda masih boleh untung walaupun emas yang anda miliki bukan milik anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *